RO HU EN DE
Comandă minimă 150 ouă, transport gratuit in Satu Mare
Comandă minimă 150 ouă, transport gratuit in Satu Mare
Coș cumpărături
Coș cumpărături

DESCRIERE FERMĂ

Ferma noastra este o ferma noua si moderna cu sistem de crestere in voliera la sol , iar conducerea fermei are o experienta de 20 de ani in domeniul productiei de oua consum.

Puicuțele

La 16-17 săptămâni, puicuțele ajung la ferma noastra din Botiz judetul Satu Mare unde au tot timpul să se acomodeze la noul mediu si primesc un furaj foarte echilibrat din cereale pe gustul lor, apă proaspătă și asistență veterinară 24 de ore din 24.

Puicutele provin din rasa de gaini Lohmann Brown Classic.

Găinile

Cum începe ziua unei găini când ajunge la 20 de săptămâni? Începe cu trezirea dis de dimineață, mănâncă sănătos din furajul 100% natural, de cea mai buna calitate si bogat în cereale precum: porumb, grâu, srot de soia, srot de floarea soarelui, beau apă proaspătă provenită din izvorul propriu și, rând pe rând, vizitează cuibarul pentru a-și face meseria. Tot aici au și unde să se culcușească, să scormone sau să se odihnească, legene și sară pe stinghii, ba chiar și pile pentru a-și întreține ghearele și ciocul au la dispoziție.

Ouăle

Procesul tehnologic este complet automatizat incepand de la hranirea si adaparea gainilor pana la colectarea oualelor.

Ouăle pleacă de la cuibar, rostogolindu-se către banda care le preia și le transportă mai departe, către liftul din capătul halei. Acesta ia ouăle și le urcă pe o altă bandă, mai mare, ce le duce în centrul de sortare. Odată ajunse în centrul de sortare, ouăle sunt direcționate către primul segment al mașinii de sortat, unde sunt inspectate la ovoscop. Ouăle de pe bandă sunt sortate, fiecare dintre ele fiind direcționate către o balanță foarte bine calibrată care, în funcție de greutatea oului, îl trimite către sectorul specific greutății sale. Așa că vom găsi ouăle în marimile S (sub 53g), M (53-63g), L (63-73g) și XL (peste 73g). Ouăle sunt preluate automat și ambalate în caserole de 10, 6 sau 4 bucăți sau cofraje de 30 de bucăți. Cofrajele sunt etichetate și pot fi înfoliate la cererea clientului înainte de plecare, ajungând, împreună cu caserolele, pe paleți și apoi rapid în depozit. Aici petrec foarte puțin timp, pentru că sunt încărcate imediat în mașinile de distribuție și pleacă spre clienții noștri. Mașinile de distribuție sunt izoterme, dotate cu agregate de frig, întotdeauna curate, asigurând astfel transportul ouălor în condiții optime de igienă și siguranță.

DISTRIBUTIE SI COMERCIALIZARE

Ouăle de Botiz se comercializează în caserole de 4, 6, 10 și 15 bucăţi, precum şi în cofraje de 20 si 30 bucati la vrac sau infoliate, si în magazinele alimentare .

Distribuţia se face cu maşini speciale, din flota proprie. Toate maşinile de distribuţie sunt dotate cu instalație frigorifică și termograme ce înregistrează automat temperatura pe timpul transportului .

Astfel, se asigură transportarea la timp, în condiţii de totală igienă şi securitate, a produselor către depozite si magazine, acoperind necesarul zilnic de ouă bune şi proaspete.

CONTROLUL CALITATII SI SIGURANTA ALIMENTARA

Managementul siguranţei alimentare a produselor porneşte de la respectarea strictă a reglementărilor în vigoare în domeniul producţiei alimentare, la toate nivelele şi în toate etapele ciclului productiv.

Pornind de la cerința de control a calității la toate nivelele și în toate etapele ciclului productiv, producția de ouă se face în sistem voliera la sol, care stabilește, conform directivelor UE, numărul de găini pe suprafață, înălțimea cuștilor, condițiile de iluminat, jgheaburile de alimentare, de asemeni prevede norme stricte cu privire la furajare, adăpare și ventilație.

Acordăm o grijă particulară calității produselor, de aceea efectuăm regulat analize bacteriologice, micologice și fizico-chimice, precum și ale rețetei furajelor . Ouăle sunt marcate cu cerneală alimentară pentru a le certifica prospețimea. Se inscripționează data de producție și data durabilitatii minimale (DDM), în momentul culegerii ouălor la bandă. Marcajul este o garanție a calității și a siguranței alimentare și susține aceeași grijă constantă pentru satisfacția maximă a consumatorilor.

Depozitul de ouă al companiei dispune de toate dotările necesare menţinerii ouălor în condiţii optime până în momentul distribuţiei şi apoi a comercializării lor: instalaţie de frig, termogramă pentru înregistrarea automată a temperaturii din depozit.

Prin implementarea Programului de evaluare a riscului și analiza punctelor critice de control (temperatura) HACCP – Hasard Analytics Critical Control Points, compania a obținut autorizarea centrului de ambalare ouă EPC ___(se scrie numarul) pentru comerțul intracomunitar cu ouă. Instruirea personalului ce face parte din echipa HACCP se face conform SR EN ISO __________/________ ( se scrie un nr. /anul).

Tehnologie si productie

Ferma de ouă din Botiz dispune de o hala de găini ouatoare (pe 3 nivele la parter respectiv 2 nivele la etaj) noua și moderna.

Tehnologia folosită este una de vârf în lume, fiind furnizată de compania belgiana POULTEC, unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje în domeniu. Această tehnologie foloseşte sistemul tip voliera la sol, care optimizează condiţiile de viaţă pentru găinile ouătoare şi în acelaşi timp contribuie la protejarea mediului înconjurător.

Sistemul tip voliera la sol este in conformitate cu directivele UE, respectând reglementările cu privire la numărul de găini pe suprafaţă, înălţimea cuştilor, condiţiile de iluminat, jgheaburile de alimentare, deasemeni prevede norme stricte cu privire la furajare, si adăpare.

Cele mai vizitate produse